Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΙΔΡΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Κεράμειας ιδρύθηκε το στις 18 Ιανουαρίου 2013 έπειτα από πρωτοβουλία και συνεργασία των κατοίκων του χωριού και μέσα από ένα κοινό αίσθημα αναγκαιότητας.

Βασικός στόχος του συλλόγου είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, η ψυχαγωγία και η σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των κατοίκων της Κεράμειας.

Λειτουργεί ως Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος με Σύμβολο του είναι ένα κλαδί ελιάς.

Βασικοί σκοποί του Συλλόγου είναι:

α. Η αλληλεγγύη, συνεργασία και συλλογική δράση, για την κοινωνική, ηθική, πολιτιστική και μορφωτική προαγωγή των μελών του.

β. Η συνειδητοποίηση μεταξύ των μελών του της κοινής ιστορικής και τοπικής καταγωγής τους, και ότι αυτό συνεπάγεται ως ευθύνη, χρέος και αποστολή για τη διάσωση, διαφύλαξη, καλλιέργεια και διάδοση των τοπικών ηθών, εθίμων και παραδόσεων, αλλά και της ιστορίας μας γενικότερα.

γ. Η εκτέλεση κοινωφελών έργων και συλλογική προσπάθεια για τον εξωραϊσμό της Κεράμειας, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντός της και την επιμόρφωση των κατοίκων της.

δ. Η ανάπτυξη δεσμών και η καλλιέργεια σχέσεων μεταξύ των μελών του Συλλόγου με άλλους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, καθώς και η συνεργασία με επιστημονικούς και πνευματικούς οργανισμούς ή οργανώσεις, με άλλους συλλόγους, με ενώσεις ή συνδέσμους ή ομοσπονδίες ή συνομοσπονδίες.

Επομένως η συμμετοχή,η στήριξη, οι απόψεις σας, είναι μια πολύτιμη συμβολή σε αυτή μας την προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου